אימרולי חצ'פורי
שלום לכם! היום נכין את המאפה הגרוזיני המסורתי "אימרולי חצ'פורי". במטבח הגרוזיני ישנם שלושה סוגים של חצ'פורי: אימרולי (אותו נכין היום), אג'רולי ומגרולי. השמות השונים ניתנו לאותו המאכל בשל אופן ההכנה השונה בכל אחת מן נפות גרוזיה (השמות השונים ניתנו על שם הנפות השונות).
מצרכים
- 250 גרם קמח.
- 2 גרם שמרים.
- 5 גרם מלח.
- 80 גרם מים.
- גבינת "אימרולי" לא מלוחה (ניתן להשיג בכל חנות שמוכרת מוצרי מזון גרוזיניים).
- 10 גרם חמאה מומסת.
- 10 גרם שמן.
כלי הכנה:
- קערה
- קרש עץ
- מרדד בצק
- מברשת
- פומפייה
- צלחת להגשה
- כפית
- תבנית אפייה.
אופן ההכנה
- נשים את הקמח בקערה ונפזר מלח לפי הטעם. נשים את השמרים ונמזוג את השמן. נמזוג מים.
- נלוש את הבצק בעזרת הידיים. נשאיר את הבצק לתפיחה למשך 15-20 דקות.
- נלוש את הבצק התפוח פעם נוספת ונעטוף אותו בניילון. נשים את הבצק במקפיא למשך 15 דקות.
- נגרד את הגבינה בפומפייה וניצור ממנה מעין כדור.
- נפזר קצת קמח על הקרש ונרדד את הבצק עליו באופן הבא:
- נשים על הבצק את כדור הגבינה שהכנו ונסגור את הבצק.
- לאחר מכן נרדד את הבצק באופן שווה.
- נהפוך את הבצק ונרדד אותו היטב עם הידיים. נשאיר פתח קטן בלב הבצק על מנת שלא ייפגע בזמן האפייה.
- נכניס את התוצר לתנור על 200-220 מעלות למשך 3-4 דקות.
- לאחר האפייה נמרח את החמאה המומסת על החצ'פורי בעזרת המברשת.
נגיש את החצ'פורי כשהוא חם וחתוך למשולשים לאורחים שלנו.
תגובות
הוסף רשומת תגובה
אל תהססו לפנות אליי. אשמח לשמוע את דעתכם!