פחלבה גרוזינית

לבצק:
300 גרם חמאה;
30 גרם (כף וחצי) סוכר
3 ביצים;
קורט מלח;
900 גרם (6 כוסות + 3 כפות) קמח;
375 גרם שמנת חמוצה.

למילוי:
500 גרם אגוזי מלך;
300 גרם (כוס וחצי) סוכר;
150 גרם חלבונים (מ-4-5 ביצים).

לציפוי:
1 ביצה טרופה;
180 גרם (חצי כוס) דבש;
50 גרם שקדים.

אופן ההכנהמערבבים חמאה וסוכר עם וו גיטרה עד לתערובת חלקה, מוסיפים ביצים ומערבבים שוב לתערובת חלקהלאחר מכן, מחליפים לוו לישה. מוסיפים קמח, קורט מלח ושמנת חמוצה ולשים עד לבצק אחיד ונעים למגע
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור כחצי שעה
טוחנים אגוזים. מערבבים בקערה את האגוזים והסוכר
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-6 חלקים שווים
מחממים תנור ל-180 מעלות
מרדדים כל אחד מכדורי הבצק לעלה דק מאד, כ-3 מ"מ עובי

אופן הכנת הפחלבה: 
מניחים עלה על התבנית ומורחים חלבונים, מפזרים על החלבונים את האגוזים. מניחים עלה נוסף על משטח העבודה ומורחים על צד אחד שלו חלבונים, מניחים אותו על העלה שעליו פיזרנו אגוזים כשהצד המרוח בחלבון יהיה על עלה האגוזים. ומהדקים. ממשיכים כך עם כל העלים הנותרים. כלומר ליצור מעין שכבות. אחרי שהנחתם על הערימה את העלה האחרון, אתם עושים עם סכין סימנים בצורת מעוין (לא לחתוך רק לסמן) מורחים על פני העוגה ביצה טרופה ונועצים שקד בתוך כל מעוין. לאחר מכן מכניסים לתנור ל-30-40 דקות. בסיום האפייה, יוצקים את הדבש על פני העוגה ומברישים. מקררים וחותכים לפי הסימון.

בתיאבון!
  



תגובות

  1. את החלבון מורחים כמו שהוא? או שצריך להקציף אותו?

    השבמחק
  2. זה פחלבה אזרית לא גרוזינית

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

אל תהססו לפנות אליי. אשמח לשמוע את דעתכם!

רשומות פופולריות