פחלבה גרוזינית
לבצק:
300 גרם חמאה;
30
גרם (כף
וחצי) סוכר;
3 ביצים;
קורט מלח;
900 גרם (6 כוסות + 3 כפות) קמח;
375 גרם שמנת חמוצה.
למילוי:
500 גרם אגוזי מלך;
300 גרם (כוס וחצי) סוכר;
150 גרם חלבונים (מ-4-5 ביצים).
לציפוי:
1 ביצה
טרופה;
180 גרם (חצי כוס) דבש;
50 גרם שקדים.
אופן ההכנה: מערבבים חמאה וסוכר עם וו גיטרה
עד לתערובת חלקה, מוסיפים ביצים ומערבבים שוב לתערובת חלקה. לאחר מכן, מחליפים לוו לישה. מוסיפים קמח, קורט מלח
ושמנת חמוצה ולשים עד לבצק אחיד ונעים למגע.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד
ומכניסים לקירור כחצי שעה.
טוחנים אגוזים. מערבבים בקערה את
האגוזים והסוכר.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים
ל-6 חלקים שווים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים כל אחד מכדורי הבצק לעלה
דק מאד, כ-3 מ"מ עובי.
אופן הכנת הפחלבה:
מניחים עלה על התבנית ומורחים
חלבונים, מפזרים על החלבונים את האגוזים. מניחים עלה נוסף על משטח העבודה ומורחים
על צד אחד שלו חלבונים, מניחים אותו על העלה שעליו פיזרנו אגוזים כשהצד המרוח
בחלבון יהיה על עלה האגוזים. ומהדקים. ממשיכים כך עם כל העלים הנותרים. כלומר
ליצור מעין שכבות. אחרי שהנחתם על הערימה את העלה האחרון, אתם עושים עם סכין
סימנים בצורת מעוין (לא לחתוך רק לסמן) מורחים על פני העוגה ביצה טרופה ונועצים
שקד בתוך כל מעוין. לאחר מכן מכניסים לתנור ל-30-40 דקות. בסיום האפייה, יוצקים את
הדבש על פני העוגה ומברישים. מקררים וחותכים לפי הסימון.
בתיאבון!
את החלבון מורחים כמו שהוא? או שצריך להקציף אותו?
השבמחקזה פחלבה אזרית לא גרוזינית
השבמחק