עוגת תותים בנגיעה גאורגית
מצרכים
·
6
ביצים.
·
3 כוסות סוכר.
·
300 גרם חמאה.
·
1 חלב מרוכז.
·
קילוגרם
תותים.
·
1 שקיק וניל.
אופן ההכנה
להקציף שישה חלבוני ביצה ולאט
לאט להוסיף כוס אחת של סוכר ואחר כך להקציף לאט לאט. להוסיף שישה חלמוני ביצה ולהקציף.
להוסיף כוס אחת של קמח ולהקציף בעדינות. כעת מעבירים את התמיסה לתבנית מרוחה בשמן
ומכניסים לתנור שחומם מראש ב- 170 מעלות צלזיוס.
הכנת הקרם:
להקציף את החמאה עד שתהפוך
להיות לבנה ולהוסיף את החלב המרוכז ואת הווניל ולהקציף.
נכין את התותים: נשטוף אותם
וננקה. להניח את התותים בשורות ולפזר עליהם סוכר ולהניח לכמה שעות עד שיפרישו מיץ
ואז לסנן את המיץ מהתותים ולשמור אותו בצנצנת.
נחתוך את העוגה שהתקבלה לשתי
שכבות ונשפוך את המיץ של התותים. נמרח את הקרם ולסדר את התותים על העוגה ואז עוד
הפעם למרוח את הקרם. כעת אנו מניחים את השכבה הראשונה על השנייה. וכעת, עוד הפעם,
על השכבה הראשונה לשפוך את המיץ של התותים, נמרח את הקרם, נניח את התותים ועוד
הפעם נמרח את הקרם. כקישוט, אפשר לקשט את העוגה בקרם שנשאר ולהניח את התותים
מלמעלה.
בתיאבון
ובהצלחה!

תגובות
הוסף רשומת תגובה
אל תהססו לפנות אליי. אשמח לשמוע את דעתכם!