פירושקי שמרים במילוי גבינות
פירושקי הוא מאכל מסורתי המאפיין את קהילות מרכז אסיה. מדובר בכיסני
בצק אפויים, תאווה לחך וגם לעיניים.
חומרים לכ-20 יחידות גדולות:
לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כוס מים פושרים
1/2 כוס חלב פושר
1 שקית או 1 קוביית "שמרית" (50 גרם)
1 כפית מלח
3 כפות שמן
50 גרם חמאה מומסת
1 ביצה (גודל M)
1 חלמון (גודל M)
למילוי:
150 גרם גבינה 5%
150 גרם גבינה קשה מסוג "כנען"
100 גרם גבינת קצ'קבל מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית מגורדת
מעט מלח ופלפל
2 כפות קמח
להברשה:
ביצה טרופה עם כף שמן
אופן ההכנה:
1.
בקערת מערבל
עם וו לישה שמים קמח, מים, חלב ושמרים ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים תוך כדי
ערבול שמן וחמאה, עד לקבלת בצק. מוסיפים ביצים, מלח ומערבלים כ-5 דקות נוספות, עד
לקבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כשעתיים, עד להכפלת הנפח.
לאחר התפיחה הראשונה לשים מעט בידיים ומתפיחים חצי שעה נוספת.
2.
שמים בקערה את
כל החומרים למלית ומערבבים.
3.
מרדדים את
הבצק לעלה בעובי כ-1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ. במרכז כל
עיגול מניחים כף מהמילוי וסוגרים היטב בקצוות בעזרת לחיצות עם מזלג. רצוי למרוח
מעט חלבון בקצוות.
4.
מניחים בתבנית
תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים בצד לחצי שעה. מורחים בביצה הטרופה.
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-30 דקות, עד
להזהבה. מומלץ להגיש חם לצד שמנת חמוצה.
בתיאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה
אל תהססו לפנות אליי. אשמח לשמוע את דעתכם!