לזניית פטריות ומוצרלה
לזניה טעימה שהכנתה פשוטה ומהירה והיא עשירה במיני גבינות וירקות.
חומרים לתבנית פיירקס 30x22 ס"מ:
- 9 דפי לזניה יבשים;
- קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם);
- 4 כפות שמן זית;
- שן שום כתושה;
- כף טימין טרי;
- חציל פרוס לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר;
- סלסלת פטריות, מנוקות ופרוסות דק;
- 3 עגבניות פרוסות לרוחב כחצי סנטימטר;
- כוס עלי בזיליקום טריים;
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינה בולגרית 5%
- 200 גרם מוצרלה מגורדת
- מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
- משמנים מחבת ומטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, הטימין, שן השום, המלח והפלפל.
- משמנים קצת את תבנית הפיירקס. מניחים 3 עלי לזניה זה לצד זה. מורחים עליהם שכבת רסק עגבניות. מניחים מעל את החצילים והפטריות. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומפזרים. מניחים 3 דפי לזניה נוספים ומהדקים בזהירות.
- מסדרים את השכבה השנייה: מורחים על דפי הלזניה רסק עגבניות. מניחים את פרוסות העגבנייה והריקוטה. מניחים את יתרת דפי הלזניה ומהדקים בזהירות.
- מורחים על גבי דפי הלזניה שכבה של רסק עגבניות. מפזרים את עלי הבזיליקום ומעליהם את הגבינה המגוררת לפיצה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה.
בהצלחה ובתיאבון!
חומרים לתבנית פיירקס 30x22 ס"מ:
- 9 דפי לזניה יבשים;
- קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם);
- 4 כפות שמן זית;
- שן שום כתושה;
- כף טימין טרי;
- חציל פרוס לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר;
- סלסלת פטריות, מנוקות ופרוסות דק;
- 3 עגבניות פרוסות לרוחב כחצי סנטימטר;
- כוס עלי בזיליקום טריים;
- 200 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינה בולגרית 5%
- 200 גרם מוצרלה מגורדת
- מלח ופלפל.
אופן ההכנה:
- משמנים מחבת ומטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, הטימין, שן השום, המלח והפלפל.
- משמנים קצת את תבנית הפיירקס. מניחים 3 עלי לזניה זה לצד זה. מורחים עליהם שכבת רסק עגבניות. מניחים מעל את החצילים והפטריות. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומפזרים. מניחים 3 דפי לזניה נוספים ומהדקים בזהירות.
- מסדרים את השכבה השנייה: מורחים על דפי הלזניה רסק עגבניות. מניחים את פרוסות העגבנייה והריקוטה. מניחים את יתרת דפי הלזניה ומהדקים בזהירות.
- מורחים על גבי דפי הלזניה שכבה של רסק עגבניות. מפזרים את עלי הבזיליקום ומעליהם את הגבינה המגוררת לפיצה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה.
בהצלחה ובתיאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה
אל תהססו לפנות אליי. אשמח לשמוע את דעתכם!