לזניית פטריות ומוצרלה

לזניה טעימה שהכנתה פשוטה ומהירה והיא עשירה במיני גבינות וירקות.



חומרים לתבנית פיירקס 30x22 ס"מ:

  • 9 דפי לזניה יבשים;
  • קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם);
  • 4 כפות שמן זית;
  • שן שום כתושה;
  • כף טימין טרי;
  • חציל פרוס לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר;
  • סלסלת פטריות, מנוקות ופרוסות דק;
  • 3 עגבניות פרוסות לרוחב כחצי סנטימטר;
  • כוס עלי בזיליקום טריים;
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 200 גרם גבינה בולגרית 5%
  • 200 גרם מוצרלה מגורדת
  • מלח ופלפל.

אופן ההכנה:

  1. משמנים מחבת ומטגנים את פרוסות החציל עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  2. מערבבים את רסק העגבניות עם שמן הזית, הטימין, שן השום, המלח והפלפל. 
  3. משמנים קצת את תבנית הפיירקס. מניחים 3 עלי לזניה זה לצד זה. מורחים עליהם שכבת רסק עגבניות. מניחים מעל את החצילים והפטריות. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומפזרים. מניחים 3 דפי לזניה נוספים ומהדקים בזהירות.
  4. מסדרים את השכבה השנייה: מורחים על דפי הלזניה רסק עגבניות. מניחים את פרוסות העגבנייה והריקוטה. מניחים את יתרת דפי הלזניה ומהדקים בזהירות. 
  5. מורחים על גבי דפי הלזניה שכבה של רסק עגבניות. מפזרים את עלי הבזיליקום ומעליהם את הגבינה המגוררת לפיצה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה.


בהצלחה ובתיאבון!

תגובות

רשומות פופולריות