איך מכינים חינקלי בקלי קלות?
כמעט ולא תמצאו ארוחה גיאורגית ללא החינקלי - הכיסונים המעניקים את הטעם המסורתי, את התחושה האמיתית שהגעתם לבית גיאורגי. כך תעשו אותם בקלות
לכל משפחה, לכל מחוז גיאורגי יש את הטעם הייחודי לחינקלי שלו ובאופן מסורתי גם הוויכוח של מי החינקלי הכי טעים, אז הנה אחד המועמדים.
חומרים ל- 30 יחידות:
לבצק:
קילו וחצי קמח לבן מנופה
3 כוסות מים פושרים
1/3 כוס שמן
מעט מלח
ההכנה:
ללוש את הבצק במיקסר עם וו גיטרה לבצק חזק.
כשהבצק נפרד מדפנות הקערה להוציא את הבצק ולהניח אותו למנוחה ל- 20 דקות.
לחלק את הבצק ל 4 כדורים ולעטוף במגבת לחה.
חומרים למלית הבשר:
1 קג׳ בשר עגל טחון
1/2 קג׳ בשר כבש טחון (לאלה שלא אוהבים כבש ניתן לוותר)
4 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום טחונים
1 כפית פלפל שאטה יבש
1 כף מלח
1/2 כוס מים קרים
ההכנה:
לערבב היטב את תערובת הבשר ולהניח במקרר עד להכנת הבצק.
לרדד את כדור הבצק לעלה בעובי 1/2 ס״מ.
לקרוץ מהבצק עיגולים בעזרת כוס ולהניח במרכז העיגול כף ממלית הבשר.
לקפל את עיגולי הבצק לחצי ירח או קיפול בצורת מניפה שיוצרת עיגול עם פליסה ולחתוך את שארית הבצק שנשאר.
להרתיח מים בסיר גדול עם כף מלח.
לאחר רתיחת המים להעביר למים הרותחים בזהירות ולבשל כ 10 דקות ללא כיסוי הסיר.
להוציא את החינקלי מהסיר ולפזר מעל פלפל שחור גרוס טרי.
לכל משפחה, לכל מחוז גיאורגי יש את הטעם הייחודי לחינקלי שלו ובאופן מסורתי גם הוויכוח של מי החינקלי הכי טעים, אז הנה אחד המועמדים.
חומרים ל- 30 יחידות:
לבצק:
קילו וחצי קמח לבן מנופה
![]() |
חינקלי - הצעת הגשה |
1/3 כוס שמן
מעט מלח
ההכנה:
ללוש את הבצק במיקסר עם וו גיטרה לבצק חזק.
כשהבצק נפרד מדפנות הקערה להוציא את הבצק ולהניח אותו למנוחה ל- 20 דקות.
לחלק את הבצק ל 4 כדורים ולעטוף במגבת לחה.
חומרים למלית הבשר:
1 קג׳ בשר עגל טחון
1/2 קג׳ בשר כבש טחון (לאלה שלא אוהבים כבש ניתן לוותר)
4 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום טחונים
1 כפית פלפל שאטה יבש
1 כף מלח
1/2 כוס מים קרים
ההכנה:
לערבב היטב את תערובת הבשר ולהניח במקרר עד להכנת הבצק.
לרדד את כדור הבצק לעלה בעובי 1/2 ס״מ.
לקרוץ מהבצק עיגולים בעזרת כוס ולהניח במרכז העיגול כף ממלית הבשר.
לקפל את עיגולי הבצק לחצי ירח או קיפול בצורת מניפה שיוצרת עיגול עם פליסה ולחתוך את שארית הבצק שנשאר.
להרתיח מים בסיר גדול עם כף מלח.
לאחר רתיחת המים להעביר למים הרותחים בזהירות ולבשל כ 10 דקות ללא כיסוי הסיר.
להוציא את החינקלי מהסיר ולפזר מעל פלפל שחור גרוס טרי.
תגובות
הוסף רשומת תגובה
אל תהססו לפנות אליי. אשמח לשמוע את דעתכם!