קאדה שעועית מהמטבח הגאורגי
קאדה במילוי שעועית אדומה ובצל - מעדן מטוגן מהמטבח הגאורגי במילוי טעים ביותר!
מצרכים למתכון (7 מנות/יחידות, 283 גרם למנה\יחידה)
- קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
- שמרים יבשים - כף (11 גרם)
- ביצה - Large
- מים - 1½ כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- מלח - כפית שטוחה
- שעועית אדומה - 3 כוסות - סה"כ (564 גרם)
7 מנות/יחידות: 6-8 יחידות.
אופן הכנת המתכון
1. לבשל את השעועית במשך כשעה עד להתרככות.
2. לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את השעועית, לרסק אותה ולערבב. לתבל במלח, פלפל שחור ושום.
3. הכנת הבצק: בקערה לשים את הקמח המנופה והשמרים, להוסיף את הביצה, לערבב, להוסיף את המים, השמן והמלח, וללוש כ- 6-8 דקות לבצק נעים וטיפה דביק (ידנית או במיקסר).
4. להניח את הבצק בצד למנוחה של כשעה, ללוש שוב, לחלק ל- 6-8 כדורים ולהניח בצד למנוחה נוספת של כ- 10 דקות.
5. לפתוח כל כדור לעלה בעובי של 2 ס"מ, לשים במרכז את השעועית, להרים את הבצק מסביב ולסגור אותו במרכז בעדינות.
6. עם המערוך לפתוח את הבצק לעלה גדול יותר כמו פיתה (בגודל 20 ס"מ).
7. לחמם כפית שמן על מחבת חמה ולטגן את הקאדה במשך כ- 3 דקות מכל צד על אש בינונית עד שמשחים על אש בינונית.
8. להניח על נייר סופג וכך להמשיך עם שאר הפיתות.
9. בתיאבון
2. לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה, להוסיף את השעועית, לרסק אותה ולערבב. לתבל במלח, פלפל שחור ושום.
3. הכנת הבצק: בקערה לשים את הקמח המנופה והשמרים, להוסיף את הביצה, לערבב, להוסיף את המים, השמן והמלח, וללוש כ- 6-8 דקות לבצק נעים וטיפה דביק (ידנית או במיקסר).
4. להניח את הבצק בצד למנוחה של כשעה, ללוש שוב, לחלק ל- 6-8 כדורים ולהניח בצד למנוחה נוספת של כ- 10 דקות.
5. לפתוח כל כדור לעלה בעובי של 2 ס"מ, לשים במרכז את השעועית, להרים את הבצק מסביב ולסגור אותו במרכז בעדינות.
6. עם המערוך לפתוח את הבצק לעלה גדול יותר כמו פיתה (בגודל 20 ס"מ).
7. לחמם כפית שמן על מחבת חמה ולטגן את הקאדה במשך כ- 3 דקות מכל צד על אש בינונית עד שמשחים על אש בינונית.
8. להניח על נייר סופג וכך להמשיך עם שאר הפיתות.
9. בתיאבון
זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק.
תגובות
הוסף רשומת תגובה
אל תהססו לפנות אליי. אשמח לשמוע את דעתכם!