אוזני המן בסגנון בקלאווה


החומרים במתכון מתאימים ל-40 אוזני המן.

המרכיבים:

  • 350 גרם בצק עלים
  • 300 גרם (3 כוסות) שקדים מולבנים קצוצים דק
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 1 כפית קינמון

לסירופ:

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • 1 מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים את השקדים עם הסוכר והקינמון.
  3. ממלאים את אוזני ההמן: מניחים את הבצק העלים על משטח מקומח ומרדדים לעלה. קורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים כפית ממלית השקדים על גבי כל עיגול ומהדקים את הקצוות בשלושה כיוונים שונים כך שתיווצר צורת אוזן המן משולשת.
  4. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20 דקות או עד שהאוזניים מזהיהות. בזמן האפייה מכינים את הסירופ. 
  5. מבשלים את הסירופ: מבשלים את המים והסוכר ברתיחה קלה במשך 5 דקות. מסירים מהאש, ומוסיפים מיץ וקליפת לימון.
  6. כאשר המאפים מוכנים, מטפטפים עליהם את הסירופ החם או טובלים אותם בסירופ לרגע, ומניחים להצטנן לפני ההגשה. 

בתיאבון!

תגובות

רשומות פופולריות